Brandurile de lux Gucci si Hermes au anuntat astazi profituri in crestere cu toate ca economia din intreaga lume trece printr-o perioada dificila.

Astfel, compania PPR, detinatorul Gucci, a realizat in prima jumatate a anului o crestere de 24% a profitului operational, pana la 742 milioane de euro.

Hermes, care si-a majorat de curand participatia in cadrul casei de moda Jean-Paul Gaultier, a inregistrat in aceeasi perioada un profit mai mare cu 45%, de 204 milioane de euro.

Rezultatele postate de cele doua companii de lux arata ca acestea profita din plin de situatia economica dificila.

Gucci detine in acest moment casele de moda Stella McCartney si Alexander McQueen, o participatie majora in cadrul Puma cat si brandul Yves Saint Laurent.Tinand cont de cifrele financiare din prima jumatate a anului, reprezentantii PPR s-au declarat increzatori in rezultatele companiei in a doua parte a anului in curs.

O data cu publicarea rezultatelor financiare, Hermes, care detine si producatorul de pantofi Lobb din Marea Britanie, a anuntat ca are in plan deschiderea de noi magazine, cat si renovarea a 15 dintre cele pe care le detine deja.

Sursa: The Guardian