Este, de altfel,  o idee dezvoltată în ultimii ani, care a prins printre amatoarele de branduri la prețuri reduse. Pentru că, în cele mai multe cazuri, astfel de târguri sunt adresate exclusiv femeilor.

 ”În timpul unor asemenea târguri, principalul avantaj pentru clienți este acela că unele branduri au prețuri și de zece ori mai mici. Așa că, în loc să meargă în outlet-urile şi magazinele din Occident ca să-şi umple valizele cu pantofi, genţi, deux-piece-uri sau bijuterii, foarte mulți clienți așteaptă târgurile de la noi”, spun reprezentanții Eclectico Studio, loc ce se transformă temporar, în luna februarie, într-un showroom de modă cu vânzare sub genericul Eclectico Goes Fashion.

De altfel, aceștia organizează în această perioadă (12 – 15 februarie) ”Vente Privee”, cu o colecție de haine croite de branduri celebre, în special pentru ținutele de business. Hainele sunt selecționate de o echipă de stiliști din dressinguri high-profile din mediul de afaceri și din mici magazine vintage din Paris, semnate Dolce Gabbana, Fendi sau Prada. Așa că, o rochie Prada poate fi cumpărată și cu 100 sau 200 de euro, de zece ori mai puțin decât prețul inițial, în timp ce pantalonii au prețuri de la 100 de lei. Practic, sunt o serie de produse, de la blănuri prețioase de vizon alb și lynx, până la genți Hermes Birkin și Peek-a-boo Fendi.

”Este singurul târg de acest gen din zona ținutelor de business. Sunt ținute sobre, costume adaptate acestei zone, combinate cu genți și pantofi. Multe dintre aceste produse sunt noi”, mai spun reprezentanții Eclectico Studio.

Eclectico este cunoscut și datorită pieselor de mobilier unicat retro sau vintage pe care le comercializează. În general, pentru colecționari, termenul „vintage“ este echivalent cu o bună investiție pe termen lung. Licitațiile de îmbrăcăminte vintage atrag un număr tot mai mare de cumpărători, iar pe măsură ce concurența se intensifică prețurile ating praguri amețitoare. De pildă, rochia neagră purtată de Audrey Hepburn în filmul „Mic dejun la Tiffany‘s“ s-a vândut la licitație cu 700.000 de euro.