Astfel, țara noastră are o şansă reală de a deveni unul dintre principalii consumatori ai acestui tip de energie regenerabilă din Europa. O demonstrează și cifrele: numai în 2010, capacitatea instalată a crescut cu 1.071% față de 2009. Studiul  pune la dispoziţia investitorilor informaţii începând cu stadiile incipiente de prospectare şi dezvoltare a unui proiect, până la finalizarea şi operarea unui parc  de ferme eoliene.
Analiza include, de asemenea, date despre evaluarea amplasamentului şi viteza vântului, obţinerea tuturor avizelor legale necesare legate  de  legislaţia de mediu şi reglementările în domeniul construcţiilor, conectarea la reţea, operarea, vânzarea de electricitate şi analiza profitabilităţii.
Studiul abordează, în plus, informaţiile relevante referitoare la cadrul legal, fiscal şi posibilităţile de finanţare existente pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliană. ”Provocările pe care le întâmpină investitorii constau tocmai în ritmul de creştere, dar şi în înţelegerea modului în care trebuie abordate aspectele financiare şi legale”, a declarat Klaus Krammer, Head of German Desk at TPA Horwath România, referindu-se la acest sector.