Un stat central-asiatic a hotărât să-i recompenseze în mod consistent pe medicii, asistenţii şi alţi lucrători medicali care luptă în aceste zile să stopeze pandemia de coronavirus. Este vorba despre o decizie luată de preşedintele Uzbekistanului.

Astfel, medicii din Uzbekistan vor primi echivalentul a 2.500 de dolari la fiecare două săptămâni, de şapte ori mai mult decât salariul lor lunar.

Asistentele şi persoanele ce lucrează în laboratoare vor primi echivalentul a 1.500 de dolari. Un cadru medical debutant va primi 1.000 de dolari, iar alţi lucrători medicali vor primi 500 de dolari.

Lucrătorii medicali care se vor contamina în timp ce vor trata pacienţi infectaţi vor primi fiecare echivalentul a 10.000 de dolari, scrie stiripesurse.ro.

Care este situaţia pandemiei în ţara din Asia Centrală

În prezent, Uzbekistanul are 83 de cazuri de coronavirus și o persoană decedată. Statul cu 34 milioane de locuitori şi-a plasat deja în carantină toate provinciile.

Uzbekistanul a închis deja unele dintre oraşele sale mari, inclusiv Namangan şi capitala Taşkent, amenajând de asemenea mai mult de 20.000 de paturi de carantină în containere modificate.