Anunțul momentului pentru toți cei vaccinați cu Pfizer! Cine va putea face doza a treia

Mai precis, oficialul american spune că agenția ia în calcul reducerea vârstei recomandate pentru persoanele care ar trebui să primească a treia doză de vaccin produs de Pfizer, cunoscută drept booster, până la vârsta de 40 de ani.

Decizia vine pe fondul unui studiu efectuat în Israel, al căror date sugerează că eficacitatea vaccinului este în scădere.

Directorul Direcției pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice din cadrul FDA, medicul Peter Marks spune că oamenii de știință din Israel au prezentat ”date care par convingătoare de la vârsta de 40 de ani în sus”, notează Reuters.

Ce arată datele

Ministerul Sănătății din Israel a publicat, în luna august, date care arată că printre persoanele cu vârste de peste 60 de ani, protecția împotriva infectării cu coronavirus, după 10 zile de la administrarea celei de-a treia doze de vaccin, a fost de patru ori mai mare decât după vaccinarea cu cele două doze inițiale.

Israelul a început în iulie administrarea celei de-a treia doze vârstnicilor, iar apoi a decis scăderea vârstei de eligibilitate pentru doza booster la 40 de ani.

Pfizer va fi administrat și copiilor cu vârsta între 7 și 11 ani

Pfizer încearcă să obţină autorizarea la nivel european pentru vaccinare copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Vineri, Pfizer şi BioNTech au transmis către EMA datele dintr-un studiu clinic recent.

Gigantul american Pfizer Inc. şi partenerul său german BioNTech SE au anunţat vineri, 15 octombrie, că au transmis Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) datele medicale obţinute dintr-un studiu clinic menit să susţină importanţa utilizării vaccinului dezvoltat de cele două companii şi la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, transmit agenţiile Reuters şi AFP.

Serul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech nu deţine aprobarea, în acest moment, pentru această grupă de vârstă, însă există autorizare pentru adolescenţii de peste 12 ani în Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite.

O cerere similară pentru grupa de vârstă 5-11 ani a fost făcută şi în SUA, la începutul lunii octombrie. Pfizer şi BioNTech au cerut Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) să autorizeze vaccinul pentru respectivii copii. Un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni în luna noiembrie pentru a examina datele medicale.