ALDE, principalul partener de coaliție, a dat mereu semne că nu dorește suspendarea președintelui, UDMR pare că nu dorește acest lucru. Mai mult decât atât, se pare că sunt membri chiar din interiorul PSD care nu susțin suspendarea lui Iohannis.

„Cei care doresc să lanseze acest subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu – care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. Din câte ştiu, UDMR nu subscrie. Există – din câte ştiu eu – numeroşi membri din PSD care au rezerve, ca să nu spun mai mult. Trebuie începută această evaluare mai întâi şi apoi trebuie luată această decizie”, a afirmat Tăriceanu, marţi, în Parlament, după şedinţa forurilor de conducere ale ALDE.

Întrebat dacă dorește suspendarea lui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a declarat că ar vrea. În continuare, întrebat cine anume nu vrea, Dragnea a răspuns că trebuie văzut dacă Tăriceanu și-a schimbat poziția.

Discutând despre protestul din 10 august şi urmările acestuia, liderul PSD a declarat „Dacă vrem să-l suspendăm pe Iohannis, îl suspendăm pur şi simplu. Eu aş vrea sa îl suspendăm. Să vedem dacă domnul Tariceanu îşi menţine opinia.”

ALDE a transmis, printr-un comunicat de presă, că suspendarea preşedintelui „poate avea urmări imprevizibile”, iar o astfel de decizie trebuie cântărită atent. Reacţia ALDE vine după ce Dragnea a afirmat, la Antena 3, că îşi doreşte suspendarea preşedintelui Iohannis, dar nu ştie dacă Tăriceanu îşi mai doreşte acest lucru.