Unul dintre cei mai aprigi apărători ai intereselor celor care au luat credite de la bănci, senatorul Daniel Zamfir, a publicat vineri seară pe internet un mesaj extrem de dur la adresa guvernului desemnat liberal.

Noul guvern PNL va fi pe față în favoarea băncilor și împotriva consumatorilor, acuză Zamfir, care enumeră mai multe măsuri concrete pe care anticipează că le va lua viitorul cabinet:

”Un lucru e cert: Guvernul Orban va fi pe față în favoarea băncilor și împotriva consumatorilor. Anularea prevederilor din OUG 114 si a OUG 29/2019 arata sprijinul pe față dat băncilor în defavoarea consumatorilor. De altfel, vor anula și nouă formulă de calcul a ROBOR-ului bazat pe tranzacții și se va reveni la formula veche, pe baza cotatiilor.
Vin vremuri grele pentru cei cu credite…”, a scris senatorul pe contul său de Facebook.

Daniel Zamfir este cunoscut pentru eforturile cu care încearcă, de aproximativ doi ani de zile, să treacă prin Parlament și de Curtea Constituțională așa numitul pachet de ”legi împotriva cămătăriei”, mai exact o serie de prevederi legale care să îi protejeze pe cetățeni de abuzurile băncilor.

Zamfir și-a dat recent demisia din ALDE, partidul din care făcea parte, tocmai pentru că a acuzat faptul că președintele formațiunii politice, Călin Popescu – Tăriceanu, nu îi mai oferă sprijin politic pentru susținerea legilor împotriva cămătăriei.