Felix Bănilă a demisionat recent din funcţia de procuror-şef al DIICOT, după ce Iohannis i-a reproşat modul în care se desfăşoară ancheta în cazul Caracal şi felul în care a fost tratată familia Melencu, mama şi bunicul una dintre fetele dispărute. Amenda de 5000 de lei, dată Monicăi Melencu, pe motiv că nu s-a prezentat la prelevarea de ADN, pare să fi fost cireașa de pe tort în aceste zile extrem de agitate.

Cu toate acestea, documentele oficiale arată că Felix Bănilă era străin de amendarea familiei Melencu. Deşi pe adresa prin care amenda a fost comunicată Monicăi Melencu apare numele lui Felix Bănilă, semnătura este a Oanei Hăineală, procuror-şef adjunct. Documentul a fost publicat de luju.ro, iar Antena 3 a descoperit faptul că semnătura nu îi aparţine lui Bănilă. Astfel, ordonanţa propriu-zisă a fost semnată de procurorii de caz: Oana Hăineală, Alina Alba şi George Lucian Pătuleanu.

De altfel, ultimul act al lui Felix Bănilă în calitate de şef al DIICOT a fost transmiterea către CSM a solicitării de revocare a delegătii Oanei Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct.  Noul procuror-şef interimar, Giorgiana Hosu, a retras însă cererea a doua zi.

Un alt document pe care apare semnătura Oanei Hăineală, identică celei care apare mai sus alături de numele lui Felix Bănilă: