După ultimele date privind anestezia care a dus la moartea copilului, Evz. ro a realizat un articol în care a publicat detalii halucinante despre clinica stomatologică din Pitești.

Se pare că respectiva clinică stomatologică, unde băiețelul în vârstă de 4 ani a fost anesteziat este deținută de rudele fotbalistului Adrian Mutu.

În prezent mai este cunoscut faptul că această clinică stomatologică nu avea autorizație pentru procedurile anestezice.

O sursă din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a povestit pentru evz.ro, drama prin care familia copilului trece în aceste momente.

„Vă imaginați ce e în sufletul acestei mame? Copilul probabil că a rugat-o să nu-l ducă la dentist, i-a spus că îi e frică… Vă imaginați ce e pe conștiința acestei femei, care și-a supus copilul unei intervenții crezând că îi face bine?”.

Nimeni nu știe nimic

Deși în orice caz de acest gen, majoritatea numelor sunt vehiculate imediat, în acest caz nimeni nu știe nimic.

Felul în care atât clinica, cât și alte surse au ascuns identitatea medicului stomatolog a cărui pacient a fost micuțul, a trezit mari suspiciuni.

Cine e patronul? De ce nu a obținut autorizație pentru procedurile anestezice pe care le efectua? Cine este medicul stomatolog a cărui pacient a intrat în stop cardiorespirator și apoi a murit?, au fost întrebările pe care EVZ le-a adresat tuturor celor în măsură să răspundă.

Primul răspuns a venit de la angajatul Teddy Care, delegat ca purtător de cuvânt în urma acestui incident.

„Nu vă putem spune numele medicului stomatolog. Dar vă putem spune cine este anestezistul: Dr Dinescu Adrian, medic primar anestezie și terapie intensivă”, a transmis Anca Argintaru, angajată Teddy Care.

Deși în comunicatul emis de Teddy Care după tragicul incident, care s-a petrecut luni, 10 februarie, nu se specifică mai nimic. PR-ul lor lasă impresia că s-au purtat profesionist și că n-ar avea vreo vină. Mai mult, aceștia susțin că doar atât vor să comunice, deci niciun detaliu în plus.

„Buna ziua, noi am dat declarațiile care au fost de dat. Până nu se termină ancheta începută de organele autorizate, nu mai facem nicio declarație. Vrem să respectăm și durerea părinților și o să păstrăm tăcerea pentru moment. Mulțumim!”, a comunicat acesta, pentru Evz.ro.

Patronul clinicii este de negăsit

De asemenea, Evz.ro a încercat să ia legătura cu patronul clinicii, însă niciuna dintre secretarele lui nu a vrut să facă legătura. Cel care apare ca fondator, Răzvan Savu, dentist de profesie, nu a revenit cu vreun telefon.

Ulterior, evz.ro a aflat că Savu este un bun prieten al familiei lui Adrian Mutu, fotbalistul finațând această afacere medicală, iar rudele lui sunt partenere la Teddy Care.

Cine mai lucrează la Teddy Care?

În această clinică lucrează, ca medic stomatolog, fata primarului din Topoloveni, un primar PSD “emblematic”, cu relații mari.

Alin Mutu este rudă cu Adrian Mutu, celebrul fotbalist, care și el a contribuit la afacere. Răzvan Savu este fondatorul Teddy Care, alături de ruda fotbalistului. Cei doi parteneri înglobează mai multe afaceri comune printre care și această clinică, sub pălăria ”Medical Tour Company”.

EVZ a încercat să contacteze toate părțile implicate, însă, mai departe de secretară sau asistentă nu s-a putut ajunge. Totodată, cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) au dat asigurări că au reușit să ia declarațiile necesare anchetei care, acum, după starea agonizantă a copilului, sfârșită prin deces, și-a schimbat încadrarea de la „vătămare corporală din cuplă” la „omor din culpă”.