Ce se întâmplă cu micuțul

În prezent, copilul de patru ani care a fost internat de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală este în moarte cerebrală și respiră datoriă aparatelor.

Părinții au fost de acord să se efectueze o ElectroEncefaloGrama în urma căreia s-a descoperit că activitatea cerebrală lipsește.

“Copilul respira doar sustinut de aparate si este in moarte cerebrala”, conform medicilor de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, citați de ziare.com

Cum a ajuns copilul în comă

Părinții l-au dus pe copil la o clinică stomatologică din Pitești, în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic.

Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție.

Copilul a intrat în comă după ce i s-a făcut o anestezie generală. Se pare că medicii din cadrul acelei clinici nu aveau voie să facă anestezie generală deorece din autorizația de funcționare ieșea la iveală faptul că, în cadrul cabinetulu, nu există o secție de ATI.

Acest lucru s-a aflat după ce inspectorii DSP, trimiși de către Ministerul Sănătății au făcut mai multe verificări.

În urma acestora, clinica stomatologică a fost sancționată cu 20.000 de lei.

Colegiul Medicilor Dentiști s-a autosesizat

“S-a adminsitrat o sedare intravenoasa, deci generala, pe care a administrat-o un medic de anestezie si terapie intensiva, deci nu un stomatolog, a fost o echipa practic. Din experienta va spun ca, daca a fost o problema, a fost o problema legata de aceasta anestezie general”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor Dentisti, dr. Dragos Stanciu.

Ce spune ministrul Sănătății, Victor Costache, despre acest caz

“Anestezia generala pe vena este o procedura care devine sigura cand este practicata la o institutie sanitara, unde exista intotdeauna riscul ca aceasta anestezie daca nu este monitoriza, pacientul sa trebuiasca sa fie intubat rapid. Cum poti intuba un pacient intr-un cabinet de anestezie, unde nu ai un aparat, nu ai ventilator”, a explicat Victor Costache.