Cel mai recent Barometru Europa FM, ultimul înaintea turului întâi al alegerilor prezidenţiale, îşi propune să ofere o privire de ansamblu asupra intenţiilor de vot, dacă alegerile s-ar desfăşura la finalul acestei săptămâni.

Astfel, potrivit sondajului realizat de IMAS, actualul preşedinte este în continuare la mare distanţă de contracandidaţii săi. Klaus Iohannis ar fi votat de către 45,7% dintre români, dacă alegerile ar fi în acest weekend.

Locul doi poate fi însă considerat o surpriză. Acesta este ocupat de Mircea Diaconu, cu 16,7% intenţie de vot.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, se află de-abia pe poziţia a treia, cu 15,1% din voturi. Ea este urmată de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 12,6%.

Potrivit Barometrului Europa FM, Theodor Paleologu, candidatul PMP, ar obţine 6,9%, iar liderul maghiar Kelemen Hunor un procent de 2,9%.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Sursa: europafm.ro