Schimbare de acționariat la Etno TV și Taraf! Proprietarii celor două posturi acuză impactul negativ pe care l-a avut pandemia asupra activității.

Însă Felix Rache, un cunoscut jurnalist și om politic, are planuri mari cu cele două televiziuni, după ce a cumpărat un pachet semnificativ de acțiuni.

Schimbare de acționariat la Etno TV și Taraf! Felix Rache intră în forță

Posturile Etno TV şi Taraf au avut parte de schimbări de acţionariat. Cele două staţii TV de muzică vor avea acelaşi acţionar majoritar: SC Planning Media SRL, firmă deţinută de Felix Rache (50%) şi Constantin Janina-Nectara, soţia lui (50%).

Felix Rache este fost jurnalist la Antena 3 şi la cotidianul Caţavencii. El s-a mai ocupat de partea de comunicare la Pro România, partidul lui Victor Ponta şi a mai fost consilier pe comunicare în guvernul condus de Mihai Tudose.

În prezent, este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, unde a ajuns din partea Pro România.

De asemenea, acţionariatul s-a mai schimbat şi în ceea ce priveşte familia Prigoană. A ieşit din acţionariat Silvius Prigoană, fiul cel mic al omului de afaceri. A revenit, însă, Honorius Prigoană, fiul cel mare, cel care renunţase la acţionariat în 2016.

Membrii CNA au votat în unanimitate schimbările de la Etno şi Taraf TV, anunță paginademedia.ro.

Cum arată acum acționariatul

În consecință, acţionariatul Etno TV arată în felul următor:

– SC Planning Media SRL (Felix Rache – 50% şi Constantin Janina-Nectara – 50%) – 50%;

– Honorius Prigoană – 40%;

– Rareş Gărduş – 10%.

Din schema de acţionariat a ieşit Silvius Prigoană, cel care deţinea 80% din Etno Folclor Media SRL.

Iar acţionariatul Taraf TV arată în felul următor:

– SC Planning Media SRL (Felix Rache – 50% şi Constantin Janina-Nectara – 50%) – 50%;

– Honorius Prigoană – 40%;

– Rareş Gărduş – 10%.

Din schema de acţionariat au ieşit Silvius Prigoană (avea 60%), Dumitru Mihalache (avea 10%) şi Gheorghe Minea (avea 10%), arată sursa citată.

”Am ajuns într-o situaţie mai delicată”

”După cum ştiţi cu toţii, industria muzicală a fost afectată de pandemie, posturile muzicale în ultimii 10 ani de zile au fost, încet dar sigur, depăşite de platformele online în materie de difuzare de videoclipuri.

Am încercat să facem emisiuni, industria a supravieţuit special ca urmare a evenimentelor de diverse dimensiuni, de la cele familiale la concertele mari.

Odată cu situaţia pandemică şi cu blocarea evenimentelor timp de un an de zile, am ajuns într-o situaţie mai delicată. Ca să ne pregătim o ieşire din această situaţie, am cooptat în societate noi acţionari.

Mă rog, Silvius a fost înlocuit de Honorius, în sensul în care Honorius îşi doreşte să găsească o soluţie de a produce noi emisiuni, noi formate de emisiune. În timp, nu imediat.

Ne dorim să cooptăm acest partener, acesta venind în special în partea de vânzări, de noi formate de televiziune pe care încercăm să le producem în timp, astfel încât să ne putem poziţiona când se va termina această pandemie să putem să revenim acolo unde am fost acolo înainte cu câţiva ani.

Încercăm să creem produse pentru Etno şi Taraf şi să facem lucruri care să devină o sursă de interes pentru telespectatorii şi utilizatorii care au cam plecat către platformele online de genul Youtube.”, a declarat în ședința CNA, Rareş Gărduş, unul dintre acționari.

Sursă foto: Dreamstime.