Adrian Năstase a vorbit, într-un interviu acordat ziarului Cetățeanul, despre posibilitatea de a  face parte din partidul a cărui lansare a anunțat-o Liviu Dragnea la Realitatea Plus. În respectiva emisiune, Liviu Dragnea a lăsat atunci să se înțeleagă că Adrian Năstase este binevenit în noua construcție politică „Alianța pentru Patrie”.

„Nu voi merge la un alt partid, deși pot să devin membru al unui alt partid, dar nu voi face acest lucru din respect pentru sutele de mii de oameni care au fost alături de mine în perioade dificile și care au avut încredere în mine. Un partid mare cum este PSD-ul ar trebui să aibă un orizont mai larg și să aibă lideri care să dea mesaje cu o componentă socială mai puternică, și o componentă națională mai puternică”, a comentat Adrian Năstase.

În opinia sa, Dragnea poate să atragă o parte din oamenii PSD pentru o formulă sau alta a acestor partide și care fie se vor topi ulterior în AUR, fie după aceea partidul AUR, ca atare, se va transforma într-o federație de partide sau într-o alianță mai largă.

Adevărul despre partidul lui Liviu Dragnea

„Acum, în ceea ce privește partidul despre care a vorbit Liviu Dragnea. Nu cunosc detalii, nu știu care este formula de înregistrare, nu știu cine l-a înregistrat, care este statutul său, care este programul său politic. (…) Cât timp a fost președinte, Dragnea a încercat în mod evident să adauge poate într-un mod exagerat o dimensiune națională de patriotism economic PSD-ului. Ceea ce după părerea mea era o idee foarte bună, dar nu cred că a fost foarte bine pusă în aplicare. Dacă PSD nu adaugă o componentă națională mai puternică, Dragnea ar putea rupe din partid”, a spus Năstase.

El a comentat și rolul serviciilor de informații, care întotdeauna au funcționat în siajul unor inițiative politice ale unor partide politice sau chiar în avangarda unora dintre ele. „Cu parlamentari de 20 – 30 de ani, fără experiența de viață necesară, nu poți controla serviciile”, a spus Năstase.

„Mi se pare foarte ciudat ca președintele țării să stabilească în afara unei decizii a unei instanțe că un anumit partid – și mă refer la AUR, este un partid extremist. Asta mi se pare o chestiune foarte gravă și mi se pare o conduită neconstituțională din partea lui Iohannis”, a punctat liderul PSD.

Sursa foto: adriannastase.ro