Boieng a depus la Comisia pentru Comunicaţii din SUA (Federal Communications Commission – FCC) o cerere pentru un patent al unui smartphone inedit. Această cerere vine la doi ani distanţă după ce în presă au apărut informaţii despre un smartphone secret la care lucrează Boieng. Denumit “Black” (eng. negru), telefonul vizează clienţii care ţin la securitate, inclusiv oficiali guvernamentali, potrivit documentelor depuse la Comisia pentru Comunicaţii.

Telefonul va suporta toate standardele de comunicaţii  (GSM, LTE şi WCDMA) şi de conectivitate (USB, HDMI, SIM, Bluetooth, Wi-Fi).
Boeing Black este fabricat astfel încât orice tentativă de deschidere a carcasei declanşează un proces de şteregere a datelor şi a programelor, acesta devenind o simplă bucată de plastic. Smartphone-ul rulează sistemul de operare Android al Google şi are un ecran de 5,2 inch. Dispozitivul este dual SIM, pentru a permite accesarea mai multor reţele de telecomunicaţii.

Boieng a decis să creeze acest telefon după decăderea companiei Backberry. Cei 40.000 de angajaţi au folosit până anul trecut terminale Blackberry, acestea fiind renumite pentru siguranţa lor. Smartphone-ul Boeing va fi vândut direct de companie.

Te-ar putea interesa și: