Portalul informatic e-romania, pentru care sunt estimate costuri de 1,9 miliarde lei, reprezintă deocamdată doar un proiect al Ministerului Comunicaţiilor, ratificat ca şi intenţie de Guvern, fără ca pentru finanţarea acestui sistem să fie deja alocat vreun ban, a declarat premierul Emil Boc.

„Este vorba de intenţia Ministerului Comunicaţiilor şi a Guvernului de a crea portalul e-romania în anii următori, aşa cum este peste tot în lume, astfel încât de la unificarea declaraţiilor fiscale pe care toţi întreprinzătorii le depun la diferite structuri ale statului, acestea să poată fi făcute online printr-un portal care să reunească toate structurile adiministraţiei centrale şi locale. Este un proiect al Ministerului Comunicaţiilor şi nu a fost alocat niciun leu, că n-avem bani. În măsura în care vor fi resurse financiare, se vor aloca pentru construcţia acestui portal”, a răspuns Boc unei întrebări a presei pe această temă.

El a arătat că memorandumul aprobat de Guvern pentru introducerea acestui sistem reprezintă la acest moment doar o intenţie.

„Intenţia a fost ratificată prin meomorandum şi în anii viitori, în funcţie de resursele financiare, o vom sprijini. Deocamdată nu avem bani, nu putem merge mai departe”, a spus Boc.

Ministerul Comunicaţiilor a anunţat, luni, că Guvernul va aloca, în perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea în practică a Strategiei naţionale e-România, care urmăreşte informatizarea relaţiilor dintre administraţia publică şi contribuabili, cetăţeni şi firme.

SURSA: Mediafax