“Dacia Duster a fost aleasă autoturismul anului 2011 în Croaţia. Iată un punct important de plecare pentru continuarea unei colaborări benefice, dar sunt convins că şi în alte domenii putem intensifica relaţiile noastre economice”, a afirmat Emil Boc.
El a mai arătat că este necesară deschiderea unei linii aeriene directe între Bucureşti şi Zagreb, pentru impulsionarea activităţii turistice.
 “Am discutat despre posibilitatea unei linii aeriene directe Bucureşti-Zagreb. Doamna prim-ministru ne-a spus că a făcut o oră şi şapte minute de la Zagreb la Bucureşti cu alte cuvinte o linie aeriană directă va impulsiona foarte mult atât schimburile comerciale, cât şi activitatea turistică dintre cele două ţări”, a spus Boc.
De asemenea, cei doi oficiali au convenit să ia măsuri pentru diversificarea grupelor de produse care fac obiectul exporturilor şi importurilor reciproce. “În al doilea rând, am studiat structura importurilor şi exporturilor reciproce şi am văzut că ele sunt concentrate în mare pe patru grupe mari de produs”’, a menţionat premierul român.