“România va continua să promoveze politici care să atragă investiţiile germane. Avem în vedere trei măsuri care vizează susţinerea atragerii investiţiilor.
Prima este menţinerea cotei unice de 16%, a doua de păstrare a neimpozitarii profitului reinvestit, iar a treia de adoptare a legii parteneriatului public privat, care va permite dezvoltarea unor importante proiecte pentru modernizarea infrastructurii din România”, a spus Boc.
La rândul său, cancelarul german a arătat că a primit asigurări din partea premierului român că situaţia datoriilor statului către firme va fi soluţionată.
“Am subliniat în cadrul discuţiei ca statul să rezolve această problemă, care nu este benefică pentru climatul investiţional. Premierul român ne-a spus că, pas cu pas, aceste cazuri vor fi rezolvate, astfel încât să existe un climat investiţional îmbunătăţit şi o siguranţă juridică. Important este să nu rămână nişte cazuri vechi şi să avem o situaţie cu dificultăţi”, a arătat Merkel.
În acest sens, premierul Boc a precizat că “statul român face eforturi pentru a-şi onora datoriile faţă de firme, inclusiv cele germane, astfel încât datoriile să nu fie un element de blocaj în economie”.
Cancelarul german Angela Merkel, a fost primită marţi dimineaţă la Palatul Victoria de premierul Emil Boc cu onoruri militare.
Angela Merkel a început, marţi, a doua vizită în România de când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008. Merkel se va mai întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.