Premierul Emil Boc dă asigurări mediului de afaceri că neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicabilă începând cu 1 octombrie.

Premierul Emil Boc a asigurat reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor că Guvernul este decis să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru ca măsura neimpozitării profitului reinvestit să fie aplicabil de la 1 octombrie.

„Este sigur că ne asumăm răspunderea pentru ca neimpozitarea profitului reinvestit să intre în vigoare la 1 octombrie. La nivelul Coaliţiei au fost convenite pentru promovare şi susţinere mai multe măsuri anticriză.

Alte propuneri ale patronatelor şi sindicatelor vor fi asimilate dacă se încadrează în cadrul macroeconomic stabilit în negocierile cu FMI”, a spus Boc la începutul întrevederii cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor pe teme privind susţinerea mediului de afaceri.

Premierul s-a lăudat în faţa reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor că în ciuda crizei economice Guvernul a reuşit să menţină TVA-ul şi cota unică la nivelul anterior şi că după semnarea Acordului cu Fondul şi CE s-a reuşit stabilizarea cursului valutar.

„Pe componentă socială, rata şomajului din România, de 6,3%, este una dintre cele mai mici din Europa. Urmează măsuri care să stimuleze mediul de afaceri şi în acest sens au fost deja lansate programele Prima Casă şi Primul Siloz. În plus, în negocierile cu FMI am obţinut suplimentarea garanţiilor de stat cu 400 milioane euro pentru 2009 şi încă 200 milioane euro pentru 2010”, a spus Boc.