Noul BMW Seria 3 GranTurismo este vârful de lance al producătorului german de la Geneva şi are misiunea de a extinde segmentul premium al clasei medii cu o opţiune de top. Purtând titulatura de premieră mondială, dar și pe cea de concept complet independent în cadrul celei mai bine vândute game BMW, modelul întruchipează reinterpretarea unică a nevoii de spaţiu şi funcţionalitate. În cadrul actualei generaţii a modelului, această a treia versiune de caroserie reuneşte genele sportive şi dinamice de la Sedan cu caracterul practic şi versatilitatea de la Touring – atribute completate de un surplus evident de spaţiu şi confort al călătoriei. În consecinţă, noul BMW Seria 3 GranTurismo este convingător atât ca model business elegant, cât şi ca automobil dinamic şi confortabil destinat călătoriilor lungi.

Chiar de la lansarea BMW Seria 3 GranTurismo, clienţii pot alege dintr-o selecţie de cinci motoare puternice, rafinate şi economice care acoperă un spectru al puterilor între 143 CP şi 306 CP. Toate propulsoarele utilizează tehnologia TwinPower Turbo. Vârful de gamă, cu şase cilindri, aflat sub capota BMW 335i GranTurismo, este acompaniat de motoarele pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 328i GranTurismo şi BMW 320i GranTurismo. Formula va fi completată de cele două agregate diesel de 2.0 litri, aflate în echiparea modelelor BMW 320d GranTurismo şi BMW 318d GranTurismo.

Puterea este transferată către roţile spate prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte. O cutie de viteze automată, cu opt rapoarte, este disponibilă opţional pentru toate variantele de motorizare. Ambele transmisii sunt combinate cu funcţia Auto Start-Stop pentru reducerea consumului. Modelul va putea fi comandat la dealerii din România din luna iunie. Primele livrări sunt  aşteptate la jumătatea acestui an cu un preţ de bază pentru România de 30.550 Euro, fără TVA, pentru versiunea 320i şi 32.550 Euro fără TVA pentru 320d.

Tot în premieră la Geneva Motor Show  2013, BMW Motorsport dezvăluie publicului european cea de-a treia variantă de caroseriei a modelului BMW M6, o maşină sport foarte performantă. Noul BMW M6 Gran Coupé combină atributele de performanţă M tradiţionale cu un design deosebit de frumos şi de luxos. Datorită dimensiunilor interioare mai mari ale acestui coupé cu patru uşi, cei doi pasageri din spate se pot bucura de un nivel generos de spaţiu.

Sub capotă se regăseşte motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 560 CP şi un maxim al cuplului de 680 Nm. Puterea motorului este transferată către puntea spate prin intermediul unei transmisii M cu dublu ambreiaj, Drivelogic și şapte trepte. Atrag atenţia şi dotări precum diferenţialul M activ pentru puntea spate, şasiul specific M, direcţia hidraulică cu raport variabil şi sistemul de frânare cu componente de înaltă performanţă. Preţul de bază anunţat pentru România va fi de 114.400 Euro fără TVA, debutul pe piață fiind programat pentru vara acestui an.

Cu noi dotări exterioare, detalii interioare rafinate, un nou pachet de echipamente şi un nou motor entry-level, BMW Z4 este pregătit să rupă inimi la Geneva.  Sunt disponibile trei culori noi pentru caroserie, precum şi noua opţiune Design Pure Traction. În interior, tonurile de negru şi portocaliu realizează un contrast coloristic deosebit. Alte opţiuni de personalizare sunt reprezentate de noile jante din aliaj – 17, respectiv 18 ţoli -, dar şi de pachetul opţional M Sport. Rolul de viitor model entry-level este preluat de BMW Z4 sDrive18i, propulsat de un motor de 2.0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 156 CP. Acest motor poate fi comandat şi cu o transmisie automată cu opt trepte. Noul model va avea debutul pe piaţă în luna mai a acestui an. Preţul de bază va fi de 29.500 Euro, fără TVA, pentru versiunea Z4 sDrive18i.