"Ne uităm din ce în ce mai mult în direcţia BRIC (-acronim pentru grupul statelor cu o creştere puternică format din Brazilia, Rusia, India şi China-)", a declarat Norbert Reithofer, adăugând că şi Turcia şi Coreea de Sud sunt pieţe de viitor pentru BMW. Nu toate aceste ţări vor găzdui capacităţi de producţie ale BMW, însă pentru Brazilia "probabilitatea este destul de ridicată", a precizat Norbert Reithofer.

Separat, BMW a anunţat că în trimestrul al doilea profitul său net s-a dublat în condiţiile în care a vândut un număr record de vehicule. În perioada aprilie-iunie 2011, BMW (grup ce deţine şi mărcile Mini şi Rolls-Royce) a realizat un profit net de 1,8 miliarde euro, comparativ cu 834 milioane euro în perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut cu 16,5% până la 17,9 miliarde euro în condiţiile în care BMW a vândut un număr record de 450.608 vehicule, în creştere cu 18,5% în ritm anual.

Cu ocazia prezentării rezultatelor trimestriale, Norbert Reithofer a subliniat că gradul de utilizare a capacităţilor actuale de producţie ale BMW este de 102%. "Vom putea vinde mai mult", a apreciat directorul BMW, vorbind de întârzierile prea mari în livrarea anumitor modele.

BMW va majora capacitatea uzinei sale de la Spartanburg, estul SUA, până la 270.000 în acest an şi la 300.000 de unităţi anul viitor, de la 240.000 în prezent. În plus, BMW construieşte în prezent cea de adoua sa uzină din China, ceea ce îi va permite să-şi dubleze producţia în acestă ţară, una din cele mai importante pieţe ale sale. De exemplu, în al doilea trimestru al acestui an BMW a vândut 63.300 de vehicule în China, comparativ cu 80.300 pe piaţa din Germania.
SURSA: Agerpres