Cele două companii aeriene româneşti, Tarom şi Blue Air, au început din acestă lună să opereze curse pe ruta Bucureşti – Salzburg, Austria fiind principala destinaţie externă de schi pe care o aleg românii pasionaţi de sporturile de iarnă.

Potrivit reprezentanţilor companiilor aeriene, zborul Bucureşti – Salzburg se bucură de un real succes. Introdusă în urmă cu două săptâmâni şi operată în fiecare sâmbătă, cursa Tarom care ajunge în oraşul lui Mozart nu a început chiar cu dreptul, însă previziunile sunt mai mult decât pozitive.



Cerere mare pentru Salzburg

„Pe primele două zboruri efectuate pe ruta Bucureşti – Salzburg – Bucureşti, gradul mediu de ocupare a fost de aproximativ 40% dar, pentru perioada următoare, locurile sunt vândute aproape în totalitate, până la sfârşitul lunii februarie”, a declarat, pentru capital.ro, Gabriela Bordea, directorul de marketing şi vânzări al Tarom. Astfel, compania analizează şi posibilitatea măririi capacităţii de transport pe această relaţie cu Austria, pentru că cererea este mare. 

Şi pentru Blue Air ruta se doveteşte a avea un potenţial ridicat. Florentina Ivan, directorul de marketing al0-44238-blueair.jpg companiei, ne-a precizat că avionul care a plecat pentru prima oară spre Salzburg, sâmbăta trecută, a fost ocupat în proporţie de 65%, dar se aşteaptă ca traficul pe această rută să crească, astfel ca la sfârşitul orarului de iarnă numărul pasagerilor transportaţi să ajungă la cîteva mii.

Cursă extinsă şi în primăvară

Ambele companii iau în calcul prelungirea perioadei de operare. Blue Air programase iniţial cursa doar pe orarul de iarnă, care se încheie la sfârşitul lunii martie. „În funcţie de condiţiile atmosferice, vom putea prelungi programul acestei curse pentru că, de obicei, în Austria sezonul de schi este mai prelungit decât în alte părţi”, a spus Florentina Ivan.

În ceea ce priveşte concurenţa celor doi operatori români pe această cursă, Tarom consideră că produsul companiei se adresează unui alt profil de pasager decât cel al companiei low-cost, iar diversitatea de oferte pe această rută este în avantajul pasagerilor, lucru cu care este de acord şi reprezentantul Blue Air.

0-44237-tarom.jpgTransport gratuit al echipamentului de schi

Tarom a început operarea  pe relaţia Bucureşti – Salzburg pe 5 decembrie şi a programat-o în fiecare sâmbătă cu plecare de la ora 14:50. Preţurile pentru biletele acestui zbor pornesc de la 182 de euro, însă cursele sunt aproape în totalitate „sold-out”.

Primul zbor Blue Air spre Salzburg a fost programat sâmbăta trecută, cursa având tot o frecvenţă săptămânală, cu plecare tot de vineri, dar de la ora 15:40. Preţurile pentru această rută pornesc de la 94 de euro pentru o cursa dus-întors.

Atât Traom, cât şi Blue Air oferă transport gratuit al echipamentului de schi sau snowboard pe ruta Bucureşti – Salzburg în limita a 15 kilograme, suplimentar faţă de cele cele 20 de kilograme de bagaje transportate gratuit.