"Am solicitat instanţei să-i oblige pe aceştia să repare prejudiciul pe care mi l-au cauzat prin afirmaţii defăimatoare la adresa mea şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.  Acţiunea pe care am declanşat-o este de natură civilă, întemeiată pe răspundere civilă delictuală. Am solicitat despăgubiri simbolice de natură materială, în valoare de 1 leu. Totodată, ţin să mai precizez că am ales calea acţionării în instanţele civile de judecată şi datorită faptului că numitul Valer Marian beneficiază de imunitate parlamentară, fiind senator în Parlamentul României", arată Blejnar, în comunicat.
Diana Severin l-a acuzat pe Blejnar că i-ar fi cerut demisia pe motiv că "nu a cotizat” şi că a fost ameninţată să plece de la şefia Vămii Ploieşti de către un apropiat al lui Blejnar.
“Când mi s-a cerut demisia mi s-a zis că nu corespund cerinţelor ANAF. Când am solicitat o explicaţie mi s-a zis că nu am luat şpagă şi că nu am cotizat mai departe spre ANAF”, a spus Severin.
La rândul său, senatorul Valer Marian a susţinut că numele preşedintelui ANAF apare în mai multe dosare penale.
Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, Vasile Lincu, a fost cel care a prezentat, de acum celebra, "schemă logicǎ a persoanelor implicate în sistemului piramidal": "Pionii – lucrǎtori vamali; Caii – colectorii – şefi de turǎ, şefi de vamǎ, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vǎmi) etc; Nebunul, sau coordonatorul, persoana indispensabilǎ – liderul de sindicat şi/sau director ANV; Tura – şeful ANV şi directorii direcţiei supraveghere vamalǎ, proceduri, resurse umane; Regina – partidul politic, membrii importanţi din partid care pot decide numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF; Regele – ?".