Bitdefender Security for File Servers a reuşit să obţină distincţia VB100 pentru detecţia ameninţărilor informatice, testarea fiind desfăşurată pe sistemul de operare Windows Vista Business Edition, versiunea pe 64 biţi.

Produsele care obţin distincţia VB100 trebuie să demonstreze că detectează toate ameninţările „in-the-wild”, fără să genereze alarme false la scanarea fişierelor.   
Este pentru a doua oară anul acesta când Bitdefender Security for File Servers primeşte recunoaşterea VB100, după rezultatul obţinut în urma testelor din luna iunie, desfăşurate pe sistemul de operare Windows Server 2008 R2. În ultimii trei ani, Bitdefender a reuşit să obţină 11 distincţii VB100.

“Testările VB100 de luna aceasta, pe platforma Windows Vista, au fost o provocare pentru echipa VB, pentru că multe dintre cele 48 de produse evaluate au cauzat erori  ce duc la restarturi, încetinirea sistemului, sau chiar blocarea calculatorului”, a declarat reprezentantul Virus Bulletin.

Organizaţia britanică Virtual Bulletin, cu sediul în Oxfordshire, a fost fondată în anul 1989 ca o sursă de informaţii în domeniul ameninţărilor informatice şi organizează din două în două luni sesiuni comparative de testare a celor mai importante produse de securitate.