BitDefender, divizia de securitate informatica a Grupului Softwin, a semnat un acord de parteneriat cu lantul de retail Staples din Canada, in urma caruia produsele de securitate ale companiei romanesti vor fi distribuite in 270 de magazine Staples Business Depot si Bureau En Gros ale acestuia, informeaza un comunicat Softwin.

“Acest acord ne permite sa ne extindem puternic prezenta in Canada si va contribui in mare masura la atingerea obiectivelor in aceasta tara. Ne bazam pe modelele de succes ale dezvoltarii BitDefender in tarile din vestul Europei si in SUA”, a declarat Kirk Matsuo, director vanzari retail BitDefender pentru America de Nord.

Produsele Bitdefender sunt distribuite in prezent in peste 5.000 de magazine de pe cinci continente. Compania romaneasca a semnat anul trecut un parteneriat de distributie cu lantul american Tech Data, iar printre cei mai noi parteneri ai companiei se numara magazine precum Office Depot, Fry’s sau CompUSA, in prezent produsele Bitdefender fiind distribuite in circa 1.500 de hyper-marketuri nord-americane.

BitDefender s-a clasat anul trecut pe locul patru pe piata de retail din Germania, si a mai inregistrat cresteri pe pietele de retail din Noua Zeelanda (prin reteaua Noel Leeming), Africa de Sud (prin reteaua Incredible Connection si HIFI Corp), Chile si alte tari latino-americane (prin GTC Group – Ripley, Microplay, Paris) precum si in Australia. Bitdefender este prezent si in Franta prin magazine precum FNAC, Cora, Carrefour, si Auchan.

Compania canadiana Staples Inc. a inventat conceptul de supermagazin dedicat companiilor in 1986, in prezent fiind cel mai mare furnizor mondial de produse office. Compania are peste 69.000 de angajati si a inregistrat incasari de 16,1 miliarde de dolari in 2005, avand drept clienti atat consumatori casnici, companii mici si medii, cat si corporatii din Fortune 500. Staples este prezent in 21 de tari, cu aproximativ 1780 de magazine.

BitDefender este divizia de securitate a datelor din cadrul grupului Softwin si are reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA. BitDefender este o suita de peste 54 solutii de securitate IT utilizate de peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari.

Sursa: Capital 29 Martie 2007