BitDefender, divizia de securitate a grupului Softwin, estimeaza ca in 2007 va creste de cel putin doua ori numarul mesajelor de tip phishing adresate clientilor bancilor din Romania, si ca se vor inmulti atacurile prin e-mail al mesajelor de tip spam cu imagini atasate si fara text. Pentru 2007, BitDefender preconizeaza ca principalul mod de atac al hacker-ilor asupra companiilor va fi prin exploatarea slabiciunilor aplicatiilor de tip office, si ca productia de aplicatii IT gata infectate va creste, anunta un comunicat al companiei.

“Specialistii BitDefender analizeaza proactiv toate aceste amenintari considerate ale viitorului, iar tehnologiile noastre sunt dezvoltate pentru a fi in permanenta pregatite pentru prevenirea acestor atacuri. Cel mai complet dintre produsele BitDefender dedicate calculatorelor desktop, BitDefender Internet Security include module antivirus, antiphishing, antirootkit, antispyware, control parental, firewall si antispam, inclusiv pentru protectia contra spamurilor bazate pe imagini”, a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Phishing-ul (furtul de identitate) permite unui hacker sa obtina datele personale ale unui utilizator, precum si alte informatii referitoare la conturile, cardurile si parolele acestuia, si utilizarea lor ulterioara in scopuri personale.

In 2006, cei mai raspanditi virusi au continuat sa fie cei cu trasmitere prin e-mail, iar virusul Netsky a fost a vinovat de 13% din totalul infectiilor de anul trecut. Altii virusi periculosi ai anului trecut au fost Win32.Nyxem.E@mm, Trojan.Downloader.Bagle.EO, Win32. .Zafi.B@mm si Win32.Worm.Mytob.C.

Anul acesta va aduce cu siguranta o inmultire a atacurilor prin e-mail, arata comunicatul, mai ales sub forma unor stiri cu denumiri  senzationale, menite sa atraga atentia utilizatorilor de e-mail pentru a-i determina sa deschida programele din atasament.

In 2007, mesajele de tip spam cu imagini atasate si fara text vor reprezenta peste 50% din totalul spam-ului mondial, semnaleaza estimarile companiei de securitate IT, unul din motive cresterii fiind inexistenta unei unei protectii adecvate in majoritatea solutiilor anti-spam existente in acest moment, iar atacurile de tip malware se vor concentra asupra de productivitate tip office si asupra comunitatilor online.

BitDefender este divizia de securitate a datelor din cadrul grupului Softwin si are  reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA. BitDefender este o suita de peste 54 solutii de securitate IT utilizate de peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari.

Sursa: Capital 25 Ianuarie 2007