”Hilarity for Charity” pune accent pe sprijinul comunității și conștientizare

Soții Rogen și-au folosit influența pentru a atrage atenția asupra bolii Alzheimer, prin inițiativa lor, ”Hilarity for Charity”, punând accent pe sprijinul comunității și conștientizare.

Lauren Miller Rogen a vorbit despre diagnosticul de Alzheimer al mamei ei, la doar 54 de ani, care a dus la sentimente de neputință și disperare, experimentate adesea de familiile celor diagnosticați cu această boală, potrivit Yahoo.com.

„Ne-am petrecut primii ani simțindu-ne ca majoritatea oamenilor, speriați și deprimați și nu știam unde să apelăm”, a spus Lauren Miller Rogen, subliniind izolarea pe care mulți oameni din comunitatea Alzheimer o simt.

Acest lucru a determinat cuplul să creeze ”Hilarity for Charity”, nu doar pentru a strânge fonduri, ci și pentru a crea o rețea de sprijin pentru tinerii îngrijitori și cei afectați de Alzheimer.

Hilarity for Charity oferă subvenții pentru îngrijirea la domiciliu și prezintă o soluție tangibilă, imediată, care, potrivit lui Lauren Rogen, a avut un impact „ușor de gestionat” asupra unei situații descurajante.

Seth Rogen
Actorul Seth Rogen (SURSA FOTO: Facebook, Seth Rogen)

Gates a vorbit despre experiența Alzheimer după ce tatăl lui a fost diagnosticat cu ea

Bill Gates și-a împărtășit experiența legată de Alzheimer, boala cu care tatăl său a fost diagnosticat. Gates a subliniat provocările cu care se confruntă oamenii în diferitele etape ale îngrijirii.

Gates a povestit că Bill Gates Sr. a fost în consiliul de conducere al Costco Wholesale în primele etape ale bolii sale, dar nu a vrut să demisioneze.

”De ce? Sunt foarte bun în acest consiliu”, spunea Gates Sr.

Fiul lui i-a răspuns:

„Ai o reputație fără pată, așa că, probabil, nu ai de ce să te temi dacă faci un pas înapoi”.

După ce s-a gândit puțin la asta, tatăl său a sunat consiliul Costco și a spus:

„Uite, cred că fac o treabă grozavă, dar fiul meu spune că ar trebui să renunț și uneori fiul meu are dreptate. Așa că renunț!”.

bill gates
SURSA FOTO: Facebook, Bill Gates

A fost un susținător constant al cercetării în domeniul Alzheimer

Episodul relatat de el a oferit o perspectivă asupra negării și stigmatizării asociate adesea cu boala.

„Trebuie să râzi despre unele dintre ele”, a spus Gates, vorbind despre mecanismul de adaptare.

De la diagnosticul tatălui său, Gates a fost un susținător constant al cercetării în domeniul Alzheimer, donând aproximativ 100 de milioane de dolari cauzei.

După ce s-a dedicat ani de zile cauzei, pentru a ajuta la combaterea bolii, Gates a împărtășit câteva lucruri despre cum poate fi prevenită.

„Unul dintre cele mai puternice lucruri care au apărut în această zonă este importanța unui somn bun”, a spus Gates. „Pentru a menține sănătatea creierului, trebuie să dormi bine” chiar și până la adolescență” este foarte important”, a declarat el.

Boala Alzheimer este o tulburare progresivă, care afectează aproximativ 5,8 milioane de americani, provocând moartea celulelor nervoase din creier din cauza acumulării de proteine dăunătoare, numite Amiloid și Tau.

Formarea de agregate anormale ale proteinelor beta-amiloid sunt semne distinctive ale bolii Alzheimer. Din păcate, toate tratamentele care vizează aceste agregate anormale de proteine ​​au avut un succes limitat.

În schimb, unii cercetători au sugerat că modificările metabolismului cerebral, care apar înaintea acestor agregate de proteine, ​​pot fi responsabile pentru dezvoltarea bolii Alzheimer.