Bilete tratament balnear 2023. Peste 60.000 de pensionari și salariați ar putea beneficia de ele

Un proiect de hotărâre pus joi, 5 ianuarie, în dezbatere publică la Ministerul Muncii arată că peste 60.000 de pensionari și salariați ar putea beneficia de bilete de tratament balnear în acest an.

Mai precis, este vorba despre asigurarea unui număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, conform proiectului.

Bilete tratament balnear 2023. Peste 60.000 de pensionari și salariați ar putea beneficia de ele

Mai mult, la numărul acestora se vor adăuga și bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil. Trebuie menționat că durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Trebuie menționat că biletele de tratament balnear se acordă persoanelor îndreptățite, la cerere. Totodată, fiecare dintre acestea poate beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament.

Bilete tratament balnear 2023. Peste 60.000 de pensionari și salariați ar putea beneficia de ele

Amintim că distribuirea acestora se va face de către Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii. Persoanele care vor dori să se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament vor fi nevoiți să depună la sediul casei teritoriale de pensii o cerere, alături de următoarele documente:

  • document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
  • declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi, care se va prezenta la momentul eliberării biletului;
  • biletul de trimitere, care este un formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

Potrivit informațiilor publicate în trecut de CNPP, cererile de acordare a biletelor de tratament balnear sunt ierarhizate în funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte.