Celebrul artizan al schemei financiare cu cea mai mare pagubă din istorie, Bernard Madoff, va pleda vinovat săptămâna viitoare când îi vor fi prezentate în instanţă acuzaţiile. Atât procurorii cât şi păgubiţii se bucură de decizia lui Madoff, deoarece acesta va dezvălui mai uşor metodele pe care le-a aplicat şi unde s-au dus sumele încasate de la clienţi.

Vestea a venit de la unul dintre apropiaţii lui Madoff, care a susţinut că acestuia îi pare rău pentru neplăcerile create şi că ar vrea să termine mai repede cu procesul. Semnale în acest sens au venit chiar de la Madoff, care a colaborat cu organele de anchetă, nu a negat acuzaţiile şi a dezvăluit unde a plasat câteva milioane de dolari. Sigur, suma este infimă prin comparaţie cu totalul de 50 miliarde de dolari la care se ridică paguba generală.

Potrivit prevederilor legislaţiei americane, investitorii pot primi maxim 500.000 dolari de la Securities Investor Protection Corp., lucru ce ar reduce destul de mult lista pagubiţilor, dar fără a amortiza o mare parte dintre sumele mari pierdute.

Un motiv pentru care Madoff a renunţat la a-şi demonstra nevinovăţia cu orice preţ poate fi faptul că adevarata luptă este dată acum de avocaţii săi care încearcă să demonstreze că apartamentul său de şapte milioane de dolari din Manhattan şi alte bunuri ale familiei, estimate la 62 milioane de dolari, care se află pe numele soţiei suspectului, nu au fost achiziţionate ca urmare a artificiilor financiare ale acestuia.

Citiţi şi:
Lista detaliată a lui Madoff