Autobuzele vor respecta standardele EURO-6, îmbunătăţind calitatea aerului prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi a altor poluanţi. Totodată autobuzele vor fi dotate cu rampe de acces pentru cărucioare, oferind un confort sporit şi o mai mare accesibilitate persoanelor cu dizabilităţi, menționează BERD.

BERD nu menționează în anunț valoarea împrumutului pe care îl va acorda pentru achiziția de autobuze.

Cele 105 autobuze vor fi achiziţionate de către Compania de Transport Public Brașov RATBv, beneficiarul împrumutului BERD. Ca parte a pachetului de finanţare, banca va oferi servicii de asistenţă tehnică pentru a ajuta compania să-și crească gradul de eficiență şi să consolideze cadrul instituțional și de reglementare a serviciului de transport public. Consultanța va include realizarea unui studiu de trafic şi a unui plan de transport pe termen lung, precum şi stabilirea unor parametri de performanță în cadrul contractelor-cadru de servicii  publice, contribuind astfel la modernizarea infrastructurii publice de transport din Braşov.

“Acest proiect încurajează dezvoltarea locală în Brașov și zonele conexe”, a declarat Matteo Patrone, Director Regional al BERD pentru România şi Bulgaria. “O infrastructură îmbunătățită ajută nu doar economia locală ci reprezentă și un stimul de dezvoltare a turismului în regiune.”, a mai spus acesta.

RATBV  deține 225 de mijloace de transport în comun care operează pe 40 de trasee, conform infomațiilor disponibile pe propriul site.

Parcul auto al RATBV S.A. este format din: 138 autobuze standard, 35 autobuze articulate, 28 de autobuze Midi și 24 de troleibuze.