Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea prelua un pachet de 10% din acţiunile grupului Fildas. Anca Vlad, preşedintele companiei, afirmă că poartă negocieri cu mai multe instituţii financiare, dar că până în prezent nu a ajuns la o decizie finală.

„În viitor, ne bazăm pe o creştere organică“, a precizat Anca Vlad. Potrivit unor surse din piaţa farmaceutică, un pachet de 10% din acţiunile Fildas Trading ar fi fost cumpărat de BERD, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 12 milioane de euro.

De asemenea, aceleaşi surse afirmă că Anca Vlad s-ar afla în negocieri cu mai multe instituţii financiare, inclusiv BERD, pentru contractarea unei linii de credit, care să-i permită realizarea de noi investiţii în firma de distribuţie de medicamente.

În condiţiile în care previziunile de creştere a pieţei sunt de 15%, „bugetul Fildas pentru 2007 este construit pe o cifră de afaceri de 175 de milioane de euro“, a declarat Anca Vlad pentru Capital. Planurile de viitor ale companiei prevăd implementarea formulei de management corporatist adaptată cerinţelor internaţionale.