Preşedintele Rezervei Federale a fost desemnat omului anului de către revista  americană „Time”. Principalul motiv pentru care Ben Shalom Bernanke primeşte acest titlu este „modul în care a gestionat cea mai gravă criza economică de la Marea Depresie încoace”.

Recunoaşterea venită din partea publicaţiei vine la doar câteva luni după ce Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, l-a recomandat pentru un nou mandat la conducerea Rezervei Federale Americane.

„Rareori ne-a fost dat să întâlnim o ilustrare atât de perfectă a clişeului «cine nu învaţă lecţiile istoriei este condamnat să o repete». Bernanke nu numai că a învăţat lecţiile istoriei, ci a scris el însuşi istoria, şi s-a asigurat că nu o va repeta”, a declarat într-un comunicat editorul executiv al Time, Richard Stengel, citat de MSNBC.

0-44124-img_7257.jpg

Bernanke se află în centrul atenţiei în Statele Unite încă de la momentul istoric septembrie 2008, când întregul sistem financiar american se afla pe marginea prăpastiei. 

„Datorită influenţei monumentale asupra celei mai importante economii din lume, Bernanke a fost numit Omul Anului 2009 de revista Time”, scrie MSNBC.

Printre ceilalţi candidaţi vizaţi de „Time” pentru „Omul Anului 2009” se numără generalul Stanley McChrystal, comandant al forţelor armate americane în Afganistan, urmat de „muncitorul chinez”, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, atletul Usain Bolt, cofondatorul şi directorul general al Apple, Steve Jobs, şi preşedintle Statelor Unite, Barack Obama, laureatul de anul trecut al „Time”.

SURSA: „Time”, Mediafax