Petre Tulin va fi presedintele executiv al BCR Banca pentru Locuinte. Din 2005, Tulin a fost presedinte al HVB Banca pentru Locuinte. Iar inainte, acesta a condus directia de autorizare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

Infiintarea BCR Banca pentru Locuinte a fost anuntata la scurt timp dupa preluarea celei mai mari banci romanesti de catre austriecii de la Erste. Insa, nici pana acum, directia din BNR al carei condusa in trecut Petre Tulin n-a dat ok-ul pentru functionarea noii banci.

Noua institutie de sub umbrela BCR va fi specializa in domeniul economisirii-creditarii pentru domeniul locativ. Desi BCR ofera deja produse de economisire-creditare, crearea unei noi banci specializate in acest domeniu va permite clientilor sa obtina subventia de la stat. Valoarea subventiei este de 15% din suma economisita, dar nu mai mult de 150 de euro pe an. Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ implica o perioada in care clientul plateste rate la un depozit, fiind urmat de o perioada in care ratele au ca destinatie rambursarea creditului acordat de banca specializata in domeniul locativ.

Pe piata functioneaza deja doua astfel de banci: Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB pentru Locuinte.