Campania de refinanţare SMART se bazează pe un pachet financiar promoţional (dobânzi competitive, fără comisioane de analiză), facilităţi de transfer a creditului (evaluarea gratuită a imobilului adus în garanţie), precum şi beneficii adiţionale (asigurare de imobil gratuita). Totodată, banca suportă si cheltuielile cu onorariul notarului precum si cele de înregistrare a ipotecii.
În cadrul campaniei SMART, banca vine cu două tipuri de produse – Maxicredit BCR (credit de nevoi personale cu ipotecă) şi Casa Mea BCR (credit ipotecar/imobiliar). În cazul Maxicredit BCR în euro, dobânzile pornesc de la 6,89%, iar pentru Casa Mea în euro, dobânzile pleacă de la 6,19%, pentru clienţii cu istoric sau care încasează salariul prin BCR.
Pentru variantele de credit în lei, dobânzile pornesc de la 10,06% în cazul Maxicredit şi de la 9,26% – în cazul Casa Mea BCR, la fel, pentru clienţii cu istoric cu banca sau care încasează salariul prin BCR.
De asemenea, BCR oferă posibilitatea de protecţie împotiva fluctuaţiilor indicilor de referinţă pentru o perioadă de 5 ani prin dobândă fixă.
„Oferta BCR de refinanţare se poziţionează în topul celor mai atractive oferte de refinanţare existente în acest moment pe piaţă, atât prin nivelul dobânzilor practicate cât şi prin celelalte atribute asociate produselor: comision de analiză zero, evaluare gratuită a imobilului, asigurare gratuită pentru imobilul adus în garanţie pe toată perioada de creditare, plan de protecţie a veniturilor (asigurare opţională care acoperă riscul de şomaj involuntar şi pierderea totală permanentă sau temporară a capacităţii de muncă) şi cheltuieli notariale suportate de către bancă”, a declarat Ioana Mihai – şef Departament Credite Garantate pentru persoane fizice din cadrul BCR.

“Volumul solicitărilor de refinanţare în cadrul campaniei SMART desfăşurată în perioada verii a fost peste estimările noastre, ceea ce demonstrează că există un interes masiv pentru refinanţare în rândul clienţilor. Totalul finanţărilor acordate în cadrul acelei campanii a depăşit 30 milioane euro”, a adăugat Ioana Mihai.
Cum stă BCR faţă de concurenţă
Potrivit portalului conso.ro, ofertele privind creditele ipotecare pornesc de la dobânzi anuale efective de 6,34%, cum este cazul OTP Bank, unde rata pentru un credit similar, de 40.000 euro, pe 25 de ani, este de 256 euro. Marfin Bank are o ofertă ipotecară cu DAE de 6,45%, dar cu o rata lunară mai mică decât a OTP, de 253 euro, cu precizarea că dobânda e fixă în primii 3 ani.
Chiar dacă BRD vine cu a treia DAE din piaţă ca atractivitate, de 6,63%, rata lunară pentru acelaşi credit ipotecar este chiar mai mare decât în cazul BCR, mai exact de peste 280 euro.
RBS pare a avea cea mai atractivă ofertă ipotecară din piaţă prin prisma ratei lunare din prezent, de numai 234 euro, la o DAE de 6,63%, cu precizarea că dobânda e fixă în primul an, avansul minim e de 25%, iar prima de asigurare în primul an se ridică la 187 euro.
Oferte competitive au şi cei de la Emporiki şi ING, unde rata lunară din prezent este de 262 euro, respectiv 260 euro, la un DAE de 6,93%, respectiv de 7,06%.
Deşi poate nu apar în costul DAE, BCR se pare că vine cu cea mai largă paletă de facilităţi acordate clienţilor, ceea ce, per ansamblu, poate face oferta BCR comparabilă cu cele de top din piaţă.