‘Oferim clienţilor noştri o dobândă specială începând de la 8,67% dobândă variabila pe toată perioadă de creditare (DAE 9,12%) şi 8,9% dobândă fixă pe primii 5 ani, ulterior variabilă (DAE 9,23%) pentru creditele pentru casă în lei. Totodată venim în sprijinul clienţilor noştri şi le oferim gratuit poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare. Această reducere a dobânzii creditelor în lei subliniază angajamentul BCR pentru creditarea în moneda naţională şi consolidează poziţia BCR ca şi principal creditor ipotecar’, a declarat Ioana Mihai, şef departament credite garantate din cadrul BCR.

Creditul ipotecar/imobiliar ‘Casa Mea BCR’ permite clienţilor să îşi cumpere sau să îşi construiască o locuinţă în regie proprie cât şi prin intermediul unei firme de construcţii, să-şi modernizeze casa sau, pur şi simplu, să-şi refinanţeze un credit pentru casă contractat anterior. Avansul pentru acest tip de credit este de 15%, creditul putând fi acordat pe o perioadă de 30 de ani.

În cazul creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă (Maxicredit BCR), dobânzile pornesc de la 8,9%, pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR. Creditul de nevoi personale cu ipotecă Maxicredit BCR permite clienţilor să folosească banii în orice scop, inclusiv pentru refinanţarea creditelor contractate anterior la BCR sau alte bănci. Creditul se acordă fără aport propriu, iar riscul valutar este zero.

BCR oferă gratuit asigurarea facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare, la Omniasig VIG. BCR acceptă o gamă largă de venituri(salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităţi independente sau orice alte surse de venit dovedite cu documente), realizate atât de către împrumutat, cât şi de până la trei coplătitori ce pot participa la credit şi oferă modalităţi flexibile de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operaţiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, bancă oferă, contra cost, un plan de protecţie al veniturilor solicitantului de credit în cazul pierderii locului de muncă.

‘Lipsa comisionului lunar de administrare, reducerea dobânzii cu 0,2 puncte procentuale pentru clienţii care încasează salariul la BCR, inexistenţa riscului valutar şi posibilitatea de a controla bugetul datorită ratelor lunare fixe în cazul creditelor cu dobândă fixă în primii 5 ani reprezintă doar câteva dintre avantajele creditelor garantate cu ipotecă oferite de BCR. Un avantaj major în cazul creditului ipotecar Casa Mea BCR îl reprezintă posibilitatea obţinerii de către client a aprobării financiare, valabile 90 de zile, anterior găsirii imobilului ce se doreşte a se achiziţiona, oferind în acest fel clienţilor suficient timp pentru găsirea locuinţei dorite. Totodată BCR acceptă în garanţie şi alte imobile decât cel achiziţionat din credit, care pot aparţine împrumutatului sau altor persoane (coplătitori, părinţi, fraţi, soţ/soţie etc.)’, a precizat Ioana Mihai.

Sursa: Agerpres