La finele anului trecut s-a aflat că Apple încetineşte intenţionat propriile iPhone-uri după un an de utilizare, motiv pentru care compania americană încearcă să gestioneze situaţia şi să reducă pe cât posibil daunele de imagine.

Apple a anunţat iniţial că utilizatorii vor beneficia de preţul redus doar pentru bateriile care, în urma unei testări, mai pot înmagazina cel mult 80% din capacitate, după 500 de cicluri de reîncărcare. Această condiţie a stârnit confuzia şi nemulţumirea multor utilizatori de iPhone.

Acum, gigantul american iese cu noi informaţii, anunţând că orice smartphone vândut, de la iPhone 6 în prezent, indiferent de starea bateriei originale, poate beneficia de preţul promoţional pentru înlocuirea acesteia.

Schimbarea bateriei cu 29 de dolari poate fi refuzată de Apple, dacă telefonul suferă de defecte fizice sau a fost modificat cu ajutorul unor componente produse de terţi.

Apple a recunoscut la finele anului trecut că a încetinit intenţionat modelele mai vechi de iPhone, prin intermediul update-urilor de iOS. Compania americană şi-a justificat acţiunea prin nevoia de a păstra siguranţa utilizatorilor ce putea fi afectată de degradarea rapidă a bateriilor.