Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi noapte, la B1TV, că trimestrul al treilea al acestui an a fost unul foarte prost, reiterând prognoza potrivit căreia economia României îşi va relua creşterea, una timidă, în trimestrul al doilea al anului viitor.

„Trimestrul al treilea al acestui an încă este un trimestru foarte prost. (În, n.r.) Trimestrul IV vom avea creştere negativă, dar mult mai mică. În trimestrul II al anului viitor, după evaluările pe care mi le-au exprimat specialiştii, cu argumente convingătoare, ne reluăm creşterea economică, o creştere economică timidă, de unu sau doi la sută, în aşa fel încât vom ieşi pe total an cu o creştere de unu la sută. Dar ne vom relua creşterea economică în trimestrul doi al anului viitor”, a anunţat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să mai precizeze că Germania şi Franţa nu au ieşit din recesiune, „ci au trecut de la minus 6,4 în primul trimestru la minus 5,9 în trimestrul al doilea”.

CNP estima, la sfârşitul lunii septembrie, că în trimestrul al treilea al acestui an, în serie ajustată, economia va raporta cea mai semnificativă scădere, respectiv 9,2%, iar în ultimul trimestru declinul se va tempera la 7,3%.

SURSA: Mediafax