”În mâinile CCR va fi noua Constituţie a României. Nu preced să menţionez că în momentul de faţă Constituţia României şi-a pierdut rostul de a fi revizuită. Singurul element care a stat la baza intenţiei de revizuire a Constituţiei a fost legat de politica de simplificare a statului şi ca urmare de a răspunde votului de la referendumul din 2009, exprimat într-un referendum valid”, a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, noua Constituţie, care se încearcă a fi elaborată în acest moment, vine după ce propunerea iniţială de revizuire a Legii fundamentale a fost respinsă.

Şeful statului a susţinut că Legea fundamentală, prin modul în care se doreşte a fi revizuită, începe să nu mai semene cu ”legea legilor”, pentru că intră în detaliu.

”Ceea ce se face în momentul de faţă nu are decât rostul de a complica funcţionarea statului, de a se intra în detalii inutile într-o Constituţie. Aş spune că revizuirea actuală reprezintă un risc de blocare a statului, un risc de înscriere în Constituţie a unor elemente care nu au ce căuta în Constituţie, ci în legi”, a arătat şeful statului. AGERPRES