Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi în cadrul unei emisiuni radiofonice, că România nu va putea să-şi îndeplinească parametrii fixaţi în acordul cu FMI pentru sfârştul acestui an, în primul rând pentru că va avea o cădere economică mai mare decât cea estimată.

„Nu se pune problema să întrerupem acordul cu Fondul. În primul rând, realitatea corectă este că parametrii primelor şase luni arată că România a rămas în angajamentele în acordul cu Fondul”, a spus Băsescu.

El a fost îndrebat, în acest context, dacă România şi-a atins ţintele, răspunzând afirmativ.

„Ce putem anticipa este că nu vom putea să ne îndeplinim parametrii fixaţi în Acord pentru 31.12 şi asta din mai multe motive. Cel mai serios motiv este pentru că vom avea o cădere economică mai mare decât cea estimată, mai mare de -4. Şi atunci lucrurile trebuie puse în acord. Dacă vom avea o cădere economică mai mare de -4, şi încasările la buget vor fi mai mici decât cele estimate bazat pe -4, ceea ce înseamnă că şi deficitul va fi mai mare, şi atunci trebuie găsite formule de compensare a deficitului pentru a rămâne undeva la 4,6”, a spus Băsescu.

SURSA: Mediafax