„Aveţi obligaţia să respingeţi, azi, modificările la Codul fiscal, atât pentru transferul integral al obligaţiilor de plată către salariat, cât şi pentru taxa de solidaritate. Cu certitudine, sunt multe alte erori ce trebuie corectate imediat, cum ar fi split TVA (legea se află la Camera Deputaţilor) sau legea salarizării care a aruncat echilibrele macroeconomice în aer, a generat inflaţie şi a făcut aproape imposibilă rambursarea de către populaţie a creditelor în lei. Dar, azi, trebuie să opriţi modificarea Codului fiscal. Altfel, vă asumaţi împingerea ţării şi a populaţiei într-un dezastru, iar în funcţia de prim-ministru nu se află nici Dragnea, nici Vîlcov şi nici Mişa, ci Mihai Tudose”, a scris Traian Băsescu luni pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP îi transmite, în acelaşi context, lui Mihai Tudose că, prin natura funcţiei pe care o deţine, este singurul responsabil de stoparea acestei „aventuri economice”.

„Domnule prim-ministru Mihai Tudose, sunteţi, totuşi, jucător de şah, ceea ce va obligă la anticipare şi logică şi, în acelaşi timp, prin natura funcţiei, singurul responsabil de stoparea aventurii economice în care tripleta Dragnea – Vîlcov – Mişa împinge ţara în mod iresponsabil”, a mai scris Traian Băsescu.