Fostul președinte Traian Băsescu a făcut joi seară declarații extrem de dure la adresa premierului Viorica Dăncilă. El este de părere că președintele Iohannis ar trebui să îi facă șefei guvernului plângere penală, pentru că premierul are o ”atitudine borfășească”.

”Dăncilă poate rezista oricât, mai ales dacă nu se duce în Parlament, să primească votul. Va funcționa după modul Dăncilă, va trebui s-o înghițim și pe asta. Nu există în Constituție o sancțiune pentru un premier care are un Guvern incomplet. Este un abuz pe care îl face premierul. Ce face acum este o atitudine borfășească”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

”Nu poți să nu respecți prevederile constituționale. Nu știu cine o sfătuiește, dar este responsabilă în fața legii. Președintele încalcă Constituția, dacă semnează. Nu are dreptul să semneze remanierea, fără aprobarea Parlamentului. Cred că președintele va fi obligat la instituțiile statului.

De exemplu, la Parchetul General, care să constate și să trimită în instanță un dosar prin care să se spună că Dăncilă uzurpă puterea de stat în România. Președintele trebuie să-i facă plângere penală”, a mai spus Traian Băsescu.