“La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi a dvs să gândim şi să găsim soluţii pentru ca, undeva în jurul datei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilor, chiar dacă în luna ianuarie am avut un excedent faţă de veniturile planificate în buget, în luna februarie am avut un minus de două ori mai mare decât excedentul din ianuarie şi, probabil, şi în martie vom avea un minus de venituri în bugetul de stat. Dar el se datorează conjunctural situaţiei meteorologice din luna februarie”, a spus Băsescu, în plenul Parlamentului.
El s-a declarat convins că şi Opoziţia va înţelege acest lucru şi că Executivul şi premierul vor privi spre bugetul de stat, aşa cum este el aprobat, şi vor putea găsi resursele necesare, fără a diminua din investiţii.
“Veţi putea găsi resurse ca, la sfârşitul mandatului, să le puteţi spune bugetarilor că au salariile întregi, aşa cum le-aţi găsit când aţi venit la guvernare”, a mai spus Băsescu, asigurându-i pe parlamentari de suportul său pe acest subiect.