Inca din aceasta perioada, incep pregatirile pentru desfasurarea activitatilor de prestari servicii cu caracter sezonier. Dar pana sa „dea navala” turistul roman sau strain pe litoralul romanesc, trebuie sa fie atrasi aceia care doresc sa investeasca in activitatile adiacente turismului. Sucursala de Reprezentare si Protocol Neptun (SRP) vine in intampinarea eventualilor doritori prin inchirierea unor spatii ce se preteaza in mare parte la desfasurarea unor activitati de agrement.
In cadrul complexului Dunarea din Neptun, la parterul acestuia, poate fi valorificat un spatiu destinat comercializarii produselor nealimentare. Intrucat complexul Dunarea se doreste a fi un loc de petrecere a timpului liber, suprafata disponibila de 151 mp poate deveni, cu o minima investitie, o sala de jocuri mecanice sau una de biliard. Bineinteles, acest lucru ar insemna o amenajare corespunzatoare a spatiului, cu eventuale renovari si finisaje. Pretul de pornire pentru inchiriere este de 4 USD/mp pe luna, nefiind incluse si cheltuielile de intretinere.
Tot in cadrul aceluiasi complex, un spatiu cu suprafata de 510 mp poate fi folosit pentru deschiderea unui bar de zi, a unei discoteci sau a unui fast-food. Spatiul dispune de instalatie de aer conditionat, insa dotarea cu mijloace fixe este rudimentara, fiind necesare investitii in aparatura sau mobilier specific. Pentru inchiriere, se porneste de la un pret de 5 USD/mp pe luna.
In curtea complexului Astoria din Eforie Nord se inchiriaza terenul de sport cu o suprafata totala de 1.400 mp, contra sumei de 0,15 USD/mp. Constand din doua terenuri de tenis, un teren de volei si mese de tenis, intreaga baza sportiva necesita lucrari de nivelare, de tasare, de acoperire cu zgura a terenurilor si dotare cu echipament sportiv specific practicarii tenisului. Pentru ca aceasta minibaza sportiva sa poata fi functionabila si adusa la un standard corespunzator, chiriasii vor trebui sa investeasca in amenajarea ei.
La Galati, intreprinzatorii locali si nu numai, pot inchiria o suprafata de 157 mp pentru deschiderea unei agentii de turism, unui spatiu administrativ, unui spatiu comercial sau de alta natura. Invecinarea cu un monument istoric si cu o biserica impune anumite restrictii in ceea ce priveste spatiul respectiv, in sensul ca acesta nu ar putea fi folosit pentru un mic restaurant sau alta destinatie asemanatoare. Pretul de pornire este de 5 USD/mp.
Pentru toate activele scoase la inchiriat este necesara, in cazul castigarii licitatiei, o garantie de buna executare constand in valoarea chiriei pe trei luni. Aceasta se plateste locatorului in momentul semnarii contractului de inchiriere.
Pentru activele de pe litoral, perioada de desfasurare a contractului de inchiriere este 15 mai – 15 septembrie.    

Organizator:
SRP Neptun – 041/731.955
Locul:
Neptun, Club Bazin, 13.00
Data:
15.04.1999.