Barroso, care se află în Australia pentru o întâlnire a statelor din regiunea Pacificului de Sud, a arătat că moneda euro este puternică iar regiunea va continua să crească, chiar dacă modest.

‘Nu anticipăm o recesiune în Europa. Ultimele estimări ale Comisiei Europene arată că va fi creştere economică ce-i drept modestă. Uniunea Europeană şi moneda euro sunt puternice şi rezistente şi facem tot ce se poate pentru a rezolva problemele bugetare pentru a întări guvernanţa în zona euro şi pentru a consolida reglementările financiare în vederea îmbunătăţirii competitivităţii’, a arătat Barroso în faţa reporterilor după o întâlnire cu premierul australian Julia Gillard şi câţiva miniştri.

Neînţelegerile referitoare la deficitul bugetar semnificativ al Greciei au determinat reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Centrale Europene şi ai UE să suspende, vineri, vizita la Atena, iar ministrul grec al Finanţelor, Evangelos Venizelos, a avertizat că o recesiune mai profundă a Greciei va afecta eforturile de reducere a deficitului.

Barroso a arătat, însă, că este prematur să facă o declaraţie referitoare la ultimele eforturi ale guvernului Greciei de a rezolva problema datoriilor.

În trimestrul al doilea al acestui an, Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 1,7% în ritm anual, iar pentru întregul an 2011 UE estimează o creştere economică de 1,6% în zona euro.
SURSA: Agerpres