Barem Limba și Literatură Română. Anunțul Edu.ro privind subiectele la Evaluarea Națională 2020! Cum trebuiau rezolvate conform Ministerului Educației. Astăzi au început examenele din cadrul Evaluării Naţionale, iar potrivit estimărilor edu.ro peste 170 de mii de copii au aflat ce le-a picat la Limba Română

Pentru subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea națională 2020, absolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore. La examenul scris de Limba și literatura română a fost extrasă varianta nr. 5 de subiecte.

Subiectele si baremele vor fi disponibile, în jurul orei 15, potrivit edu.ro, aici http://subiecte.edu.ro/2020/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/ 

Astfel, la Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, elevii au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, absolvenții claselor a VIII-a au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Barem Limba și Literatură Română. Anunțul Edu.ro privind subiectele la Evaluarea Națională 2020! Cum trebuiau rezolvate conform Ministerului Educației

Baremul la Limba și Literatura Română

Subiectul I

Subiectul II

 

Anunțul făcut de ministrul Educației

Baremul la Limba și Literatură Română. Anunțul Edu.ro privind subiectele la Evaluarea Națională 2020. Chiar înainte de începerea examenului, Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Digi24 că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță. Oficialul din învățământ a explicat că Evaluarea Națională din 2020 se realizează în două etape.

„Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3.

Dacă un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ”, a arătat Monica Anisie.

Barem Limba și Literatură Română. Anunțul Edu.ro privind subiectele la Evaluarea Națională 2020! Cum trebuiau rezolvate conform Ministerului Educației

„Toate centrele de examen sunt pregătite de către fiecare conducător de unitate. S-au luat toate măsurile de siguranță”, a spus Monica Anisie, luni dimineața, la Digi 24.

Referitor la gradul de dificultate al subiectelor de la proba de Limbă și literatură română, ministrul Educației a spus: „Nu putem spune acum despre gradul de dificultate, putem spune doar faptul că anul acesta din programa pentru examen au fost eliminate conținuturile de pe semestrul al II-lea din clasa a VIII-a sau a XII-a“.

Barem Limba și Literatură Română. Anunțul Edu.ro privind subiectele la Evaluarea Națională 2020! Cum trebuiau rezolvate conform Ministerului Educației