Astfel, fabricile AdePlast din Oradea, Roman și Ploiești cumulează o capacitate de 2.250.000 metri cubi de polistiren anual. „După ce, acum două săptămâni, am finalizat platforma industrială de la  Oradea, iată că, în timp record, am reușit și terminarea celei de-a doua platforme din portofoliul nostru industrial, formată dintr-o fabrică de adezivi și una de polistiren. Investiția totală în obiectivul de la Roman a fost de 16 milioane de euro”, a declarat Marcel Bărbuţ, CEO-ul AdePlast.

Unitatea de la Roman va deservi partenerii din zona Moldovei și va asigura exporturile către Republica Moldova, Ucraina și țările arabe. În fabrica de polistiren de la Roman vor lucra 49 angajați.

“Dezvoltarea noastră industrială nu se oprește aici. Mai avem programate investiții în acest an, cea mai apropiată fiind fabrica de vopsea care se află acum în pregătire la Ploiești”, adaugă Marcel Bărbuț. Programul investițional pe care AdePlast l-a demarat anul trecut a avut în vedere o împărțire strategică a unităților sale de producție.  Astfel, prin cele trei platforme, care sunt susținute cu o investiție de peste 22 mil, euro, AdePlast și-a optimizat fluxurile de livrare în așa fel încât să aibă acoperire pe fiecare zonă geografică.

La Oradea, Adeplast are o linie de producţie de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 250.000 de tone, una de vopsea şi tencuieli decorative care produce 20.000 de tone şi componenta de polistiren expandat cu o capacitate de 700.000 metri cubi, în care este inclusă şi capacitatea de producție de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.

Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, iar de la jumătatea anului intră în producţie fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă.

În Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.