Bank of America a anuntat ca va disponibiliza 7.500 de angajati ai bancii ipotecare Countrywide, dupa ce se va incheia preluarea efectiva.

Concedierile vor reprezenta aproximativ 12,5% din personalul total al celor trei divizii ale Countrywide si vor fi aplicate incepand din cel de-al treilea trimestru al anului in curs. Bank of America spera sa incheia fuziunea pana pe 1 iulie.

Countrywide a fost cea mai mare banca ipotecara din SUA, insa criza de pe piata creditelor a adus-o in pragul falimentului. Astfel, banca a pierdut in ultimele sase luni din 2007 1,6 miliarde de dolari iar in primul trimestru al anului in curs inca 893 milioane de dolari. De asemenea, Countrywide se confrunta cu o serie de procese privin practicile de imprumut pe care le aplica.

Dupa anuntul fuziunii celor doua banci, actiunile Bank of America au urcat cu 6,8%, de la 1,80 de dolari pe actiune, pana la 24,81 dolari pe actiune. In acelasi timp, actiunile Countrywide s-au depreciat cu 3,5%, pana la 4,42 dolari pe actiune.

Sursa: CNN