Veste uriașă pentru acești români. Șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat un decret crucial care le va mări veniturile unor români. De acum, este lege. Totul va aunge publicat în Monitorul Oficial, iar acești români vor primi bani mai mulți.

Iohannis a semnat decretul!

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea unei legi care modifică Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Noutatea se referă la acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al unităţilor subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

„La articolul 38 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.492 din 28 iunie 2017, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alin.(9), cu următorul cuprins:

Pentru personalul din structura Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, care ocupă funcții și își desfășoară activitatea în condiții ce impun acordarea sporurilor specifice, stabilite potrivit prezentei legi, personal care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se acordă prin raportare la salariul de bază aflat în plată.

Măsurile prevăzute la art. 38 alin.(9) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum aceasta a fost completată prin prezenta lege, se aplică începând cu luna următoare intrării în vigoare a prezentei legi”, prevede legea.

Sursa foto INQUAM / George Calin