“Nu vreau să analizez dacă este bine sau nu este bine să suprataxezi băncile. Dacă suprataxezi o bancă şi această măsură nu este luată la nivelul întregii Uniunii Europene, atunci băncile care sunt inteligente se vor duce într-o altă ţară unde nu se aplică această taxă. Am ajuns la momentul în care, indiferent dacă vom ajunge la aceste evaluări, orice măsură din sistemul bancar, dacă nu este luată la nivelul întregi Uniuni Europene, atunci capitalul se va duce de colo, colo, iar băncile vor şti să ocolească reglementările”, a afirmat Vasilescu, citat de Agerpres.

Oficialul BNR a menţionat, totodată, că piaţa valutară din România nu poate fi ferită de unele şocuri din cauza faptului că nu este “prea adâncă”.

“Noi avem o piaţă valutară care nu este prea adâncă. Pe o piaţă foarte adâncă trebuie să vezi cum lucrezi să te aperi de eventuale şocuri. România a ajuns la un nivel al exporturilor de 40 miliarde de euro. Era turbulenţelor a început în 2008, a continuat şi va continua, iar din punctul meu de vedere nu se întrezăreşte o dezvoltare economică”, a spus consilierul guvernatorului BNR.