În mod ideal, investitorii ar trebui să ajungă să deţine aur în procent de 7-8% din activele lor, peste media de 3% din industria de gestionare a administrării investiţiilor, a declarat Gary Dugan, care se ocupă de investiţiile în Asia şi Orientul Mijlociu.

‘Ceea ce se întâmplă pe piaţa metalelor preţioase este că ele devin din ce în ce mai mult elementul principal’, susţine Dugan, care adaugă că în urmă cu zece ani investitorii cu greu achiziţionau aur.

‘Unii clienţi întreabă unde va ajunge preţul aurului şi eu le spun că nici să nu se gândească la preţ. Este legat de valoare’, arată oficialul băncii britanice.

Preţul spot al unciei de aur se situa miercuri peste 1.760 dolari, în scădere faţă de nivelul record de 1.795,69 dolari înregistrat săptămâna trecută, după anunţarea măsurilor de sprijinire a economiei de către băncile centrale.

Dugan se aşteaptă ca preţul aurului să urce spre 2.000 dolari uncia în următoarele luni, inclusiv în urma achiziţiilor efectuate de băncile centrale din ţările emergente.

În ultimele săptămâni, apetitul investitorilor pentru aur a fost calmat şi deciziile adoptate de Rezerva Federală a SUA pentru stimularea economiei. O economie americană mai sănătoasă ar oferi o gamă mai multe opţiuni de plasare a banilor pentru investitori şi ar reduce nevoia de valori de refugiu (cum este considerat aurul).
SURSA: Agerpres