„BT căuta o soluţie bancară integrată, bazată pe tehnologii noi, care să ne poată susţine creşterea în anii care urmează. Oracle Flexcube s-a încadrat în cerinţele noastre, oferind o soluţie avantajoasă şi o expertiză foarte bună inclusiv datorită parteneriatului cu Trend Export-Import”, declară Robert Rekkers, CEO al Băncii Transilvania.  

Numărul operațiunilor BT a crescut în 2010 față de 2008 cu 43%, în 2009 față de 2008 creșterea fiind de 28%. Investiția în această platformă este de 15 milioane euro, cele mai multe resurse pentru plată fiind alocate in 2010 si 2011, o parte mai mică fiind aferentă anului 2012. Perioada de implementare este estimată a fi de 18 luni, începând cu luna ianuarie a anului current.

Anterior, Banca Transilvania utiliza o alta soluţie informatică performantă, dar a explorat alternative, astfel că a luat decizia de a semna un contract cu Oracle Flexcube. BT este prima instituţie bancară din lume care a utilizat Exadata Database Machine, Version 2, dar şi Oracle Financials Hub, oferite de Oracle.

„Doar băncile care investesc în tehnologie rămân în topul preferințelor clienților. Vrem să avem aceeași platformă și același sistem informatic ca orice bancă internațională”, afirmă Robert Rekkers.
 
Banca Transilvania are  în portofoliu 1,5 milioane de clienţi activi, 6 milioane de conturi şi peste 500 de sucursale şi agenţii. Cota de piață a băncii este de aproximativ 6%.

Firma locală Trend Import-Export SRL, membru de nivel gold al Oracle PartnerNetwork (OPN), a avut un rol esenţial în colaborarea Oracle cu Banca Transilvania, pentru selectarea Flexcube, pornind şi de la relaţiile anterioare, în procesul de implementare a Oracle Exadata Machine V2.